Matematik

Finde n i renteformlen

07. april 2009 af kajazwei (Slettet)

Hey.

Jeg har følgende formel som jeg skal finde n i: 1300*1,12*n

Jeg ved godt at man skal bruge log, men jeg kan kun finde ud af at bruge log på den der formel når "n" bare er "n" og der ikke er noget tal foran.

Hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

K=1,12n<=>log(K)=2n*log(1,1)<=>n=(log(K))/(log(1,1)


Svar #2
07. april 2009 af kajazwei (Slettet)

hov! jeg glemte noget i formlen: 4000=1300*1,12*n

Hvordan kommer den så til at se ud? og hvad er K? er det konstanten 1300?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2009 af kieslich (Slettet)

Formlen betyder at du har sat 1300kr ind på en konto med 10% årlig rente ( (1,1-1)*100%), n er antallet af halvår. Spørgsmålet er; hvar mange halvår går der før der står 4000kr på kontoen?

4000 = 1300*1,12*n   ⇔   4000/1300 = 1,12*n   ⇔   log(4000/1300) = log(1,12*n)   ⇔   log(4000/1300) = 2*n*log(1,1)   ⇔   osv


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2009 af kuku3 (Slettet)

mange tak! hvis ligningen så hedder fx:

1000*1,15(2*n)+2000*1,15n=2000

hvad gør man så helt præcist?

siger man så:

log(2000/(1000+2000))=3*n*log(1,15)

for så kan jeg nemlig ikke få det til at passe. er der nogle fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

man deler først med 1000


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2009 af dnadan (Slettet)

En sådan ligning er heller ikke sådan lige til at løse.  Benyt her en grafregner eller lignende.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2009 af Dynin (Slettet)

1000*1,15(2*n)+2000*1,15n=2000 ⇒ (1,15n)2+2*1,15n=2 som er en 2'den gradsligning i 1,15n ...


Skriv et svar til: Finde n i renteformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.