Matematik

ubestemt integrale

08. april 2009 af trice (Slettet)

Hej.

Jeg skal løse dette integrale vha. substitution, men jeg har brug for lidt hjælp?

∫(2x-1)6 dx

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2009 af kieslich (Slettet)

sæt z = 2x - 1, find dz/dx og sæt ind i integralet


Svar #2
08. april 2009 af trice (Slettet)

Det er ikke så meget den del, jeg ikke kan finde ud af...

g(x) = t = 2x-1    --> g'(x) = 2 --> dx = 1/2 dt

∫(t)6* (1/2) dt

Det er herfra jeg ikke  helt kan komme videre.. Og hvordan er det nu med konstanten k, når det er ubestemte integraler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du har jo klaret det svære, resten står i din formelsamling: ½*∫ t6 dt = ½*( (1/7)*t7 + k)


Skriv et svar til: ubestemt integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.