Fysik

Watt til joule

09. april 2009 af nick3772 (Slettet)

Hej .. har en opgave i fysik jeg ikke kan finde ud af.. håber i kan hjælpe:)

- En hårtørrer på 1500 W bruger 4 min på at tørre en persons hår.

Hvor meget energi i joule omsætter den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2009 af kieslich (Slettet)

E = P*t,      Husk SI enheder: t = 4min = 4*60 sek.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2009 af MortenJU (Slettet)

1500w * 4min = 3,6*105J

hvor 4min er 2,4*102sek

håber du kan bruge det:D


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2009 af mathon

...da
enheden
Ws = J


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2009 af Bjerrk (Slettet)

Hej Nick..

Som de andre mere eller mindre implicit har sagt ( ;-) ), så handler det bare om at forstå enheden Watt.

1 Watt er det samme som "en Joule i sekundet" - Watt er med andre ord en enhed for energi over tid.

Med dette in mente, må 1500W være det samme som en energiomsætning på 1500J i sekundet. Så er tricket bare, at gange de 1500J med tiden (i sekunder), for at få det totale antal omsatte Joule.

Fire minutter er det samme som 240 sekunder, og derfor må udregningen se sådan ud:

E = 1500W/240s = 360000J

Bemærk, at enhederne passer, da W = J/s, og:

(J/s) * s = J

Håber det ka' bruges.


Svar #5
14. april 2009 af nick3772 (Slettet)

Mange tak for hjælpen allesammen ! :D


Svar #6
14. april 2009 af nick3772 (Slettet)

Mange tak for hjælpen allesammen ! :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2009 af Louisemkr (Slettet)

Men Bjerrk,

1500/240 giver jo ikke 360000. Mener du så man skal gange det eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2009 af mathon

E = P·t = (1,5 kW)·(1/15 h) = 0,1 kWh

.........
4 min = (4/60) h = (1/15) h


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2009 af Louisemkr (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2009 af Bjerrk (Slettet)

Louise; det er bare en slåfejl, men det kan du også hurtigt se hvis du læser min lille kommentar om enheder ;-)

De skal selvfølgelig ganges, så W*s = J


Skriv et svar til: Watt til joule

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.