Matematik

blondine i nød,rumgeometri

09. april 2009 af Pernille-2 (Slettet)

I trekant ABC betegnes skæringspunktet mellem siden a og vinkelhalveringslinjen vA med D. Det oplyses, at <A=66, c=4,7 og vA=3.9

a) Tegn en model af trekanten og bestem IBDI.

b) Bestem <B og <C

jeg har fået følgende tip:
 

|BD|2 = 4,72 + 3,92 - 2*4,7*3,9*cos(33°)

B = cos-1[(4,72+|BD|2-3,92)/(2*4,7*|BD|)]

nu håber jeg bare der er nogen der kan hjælpe mig med at tegne trekanten og bare hjælpe mig generelt, er virkelig i nød :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2009 af peter lind

Det er altså ikke let at tegne en trekant her. Du skal bare lave en tilfældig trekant og sætte de givne betegnelser ind. Den behøver slet ikke være nøjagtig.

|BD|2 = 4,72 + 3,92 - 2*4,7*3,9*cos(33°) er ikke rigtig. Det rigtige er

|BD|2 = 4,72 + 3,92 - 2*4,7*3,9*cos(33°). Tilsvarende fejl findes i formlen for B

C kan du finde af at A+B+C=180 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2009 af peter lind

Iøvrigt er det plangeometri ikke rumgeometri.


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. april 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:jeppehvid, trekant.doc

Svar #4
09. april 2009 af Pernille-2 (Slettet)

altså betyder det så formlen kommer til at se således ud:

B = cos-1[(4,72+|BD|2-3,92)/(2*4,7*|BD|2)] ?

jeg mener bare at man ikke bare kan sige BD*2, for siden BC, da det her er vinkelhalvering og ikke en median, så skærer linien over i 2 lige store stykker ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2009 af peter lind

Nej.. Det kommer ikke til at se sådan ud. Se på trekant ABD. Udvidet pytagoras siger 

|AD|2=|AB|2+|BD|2 -2*|AB|*|BD|*cos(B) <-> cos(B)=(|AB|2+|BD|2-|AD|2)/(2|AB||BD|)


Svar #6
11. april 2009 af Pernille-2 (Slettet)

jeg siger hermed 1000 tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2010 af hij (Slettet)

Bestem <B og <C

Hvordan bestemmer i B ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2010 af peter lind

Se #5

A+B+C = 180º


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2010 af hij (Slettet)

ja men du kender jo heller ikke c


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2010 af hij (Slettet)

nå nu er jeg med ;)


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. maj 2010 af hij (Slettet)

men jeg får det til 0,5, det er da meget lidt ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. maj 2010 af peter lind

Det ser unægtelig forkert ud. Har du regnet i radianer i stedet for grader?. Eller er det en tastefejl eller lignende. Prøv at lav opgaven i et regneark i stedet for. NB Der skal du være opmærksom på at der regnes formodentlig i radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. december 2011 af Ahmed5 (Slettet)

dette giver ingen mening får BD til 6,1 og det er FOR langt tænkt logisk!!! ikke når c =4,2 og Va = 3,9 samt vinkel A = 33.. INGEN MENING.  


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. januar 2012 af tzze-pie (Slettet)

#13

mener længden af BD bliver:

|BD|2=6,5542
|BD|=2,56


Skriv et svar til: blondine i nød,rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.