Fysik

Gassers densitet

12. april 2009 af Jullelo (Slettet)

Hej,

Jeg skal fremlægge om gassers densitet, og tænkte på om der ikke er nogen der kan hjælpe mig med et eksempel jeg kunne vise klassen, fx. hvordan man udregner en gas's densitet..?

På forhånd tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2009 af mathon

idealgasligningen

p•V = n•R•T

p•V = (m/M)•R•T             hvoraf

p = (m/V)•(RT/M) = d•(RT/M)   hvoraf d isoleres til

d = p•M/(RT)

som viser densitetens afhængighed af molmasse, tryk og temperatur

     


Svar #2
13. april 2009 af Jullelo (Slettet)

Tusind tak! Jeg tror dog at det vil være lidt svært at vise idealgasligningen, da en anden i klassen skal fremlægge om den.. ):

Andet jeg kan vise som eksempel? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2009 af peter lind

Prøv balloner. Du kan også nævne at CO2 har højer massefylde  end atmosfærisk luft ved samme tryk og temperatur og derfor lægger sig tæt på jorden ved ildebrand.


Svar #4
13. april 2009 af Jullelo (Slettet)

Har du en formel og tal på hvordan jeg kan påvise det med balloner..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2009 af peter lind

Du kan bruge Arkimedes lov. Ellers kan du slå massefylder af gasser op i en tabel. Hvis det er en varmeluftballon kan du bruge #1. Hvis en anden skal fremlægge om ideal gas, kan du evt. henvise til hvad vedkommende har sagt. Du kan også tale med den pågældende, så der kommer et samarbejde i stande om hvem der skal sige hvad.


Svar #6
16. april 2009 af Jullelo (Slettet)

Tusind tak for jeres svar og jeres hjælp! Jeg fik det fremlagt ved bare at vise formlen for en gas' densitet, og fortælle om det, og det gik heldigvis rigtig godt! :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2009 af mathon

hertil kunne være tilføjet

at densiteten af en ideal gas kan udtrykkes i forhold til tør atmosfærisk luft ved samme tryk og temperatur

dgas = p•Mgas/(RT)

dluft = p•Mluft/(RT)

dgas/dluft = Mgas/Mluft = Mgas/(29 g/mol)

dgas = (Mgas/(29 g/mol))*dluft

dgas = (Mgas/(29 g/mol))*(1,293 g/L)         (ved standardbetingelser)


Svar #8
16. april 2009 af Jullelo (Slettet)

Vi havde ikke særlig meget tid, så det var bare om at få det aller vigtigste med.. ;)


Skriv et svar til: Gassers densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.