Samfundsfag

Mao (grundlæggeren af folkerepublikken KINA)

13. april 2009 af biqqu (Slettet)

Hvis man skulle stille et spørgsmål omkring Mao - og hans måde at føre økonomi på. Hvad kunne man så fx spørger?

Et andet spørgsmål jeg gerne vil stille er: "Hvad skyldes Kinas økonomiske vækst" jeg skal også svare på det og der ville jeg sige: de har billig arbejdskraft, de er ved at bevæge sig mod en markedsøkonomi.. hvad mere ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2009 af VictorFalconer (Slettet)

Et spørgsmål du kunne stille omkring "Chariman Mao" var hvorfor at han lod sin egen befolkning sulte og samtidig eksportere enorme fødevaremængder til udlandet.

Grunden(ene) til Kinas økonomiske vækst er at Kina i de sidste 10-15 år har åbnet op for virksomheder fra Vesten. Der skyder hele tiden nye fabrikker op i Kina, og det giver indtægter til staten. Desuden er der også kommet mange flere turister til kina end der før har været, og måske skyldes det også at man er gået væk fra planøkonomi?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2009 af Gustav HK (Slettet)

Rent faktisk så voksede Kinas økonomi også ret meget under Mao og planøkonomien.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2009 af Djemba (Slettet)

 Kina har gennem de senere års udvikling og politiske reformer ændret sig markant. Kommunismen i den traditionelle forstand er svundet ind og erstattet med en mere pragmatisk tilgang. 
Økonomien er blevet en slags blandingsøkonomi(et kompromis mellem markedsøkonomi og planøkonomi) Altså et økonomisk system, som er forholdsvist liberalt. Det økonomiske bevæger sig ud af statens hænder. Endvidere er der en helt ny åbenhed, både internt og udadtil. Dette er en konsekvens af, at lederne efter Mao har sat kursen mod det kapitalistiske, og det at Kina har gennemgået en moderniseringsproces, som Deng Xiaoping, Jiang Zemin og nu Hu Jintao har stået fadere til.
 Det politiske er stadig anfægtet af det kommunistiske – dog er deres autoritet ikke ligeså gældende som før. Partiet har trukket sig tilbage på områder, hvor man tidligere var alt dominerende. Men længe styret leverer den økonomiske fremgang er der ikke noget fundamentalt folkeligt forankret krav om øget indflydelse (udover sporadiske demonstrationer)
 

Som der også bliver påpeget, så er man ikke længere isoleret rent økonomisk. Men man er blevet mere åbne i sin tilgang. Det skal dog siges, at selvom en betydelig del, er gået fra fattigdom til at være middelklasse. Så hersker der stadig en massiv ulighed i det kinesiske samdfund.


Skriv et svar til: Mao (grundlæggeren af folkerepublikken KINA)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.