Matematik

komplekse tal

13. april 2009 af MissHoney (Slettet)

Hej..

Hvis der er nogle som vil hjælpe med følgende vil j være meget taknemlig. Vi er lige startet med emnet "komplekse tal" som j synes er enormt svær..

J har følgende opgave:

'Udregn følgende komplekse tal på formen x+iy

z1 = (2-i) (4+2i) -(8+i)(6-2i)

Hvis i vil skære det ud i pap for mig, gør det ingenting. For det har j rent faktisk brug for.

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af mathon

z1 = (2-i) (4+2i) -(8+i)(6-2i) = 2*4+2*(2i) - i*4 - i*(2i) - (8*6-8*(2i +i*6-i(2i))

og i2 = -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2009 af mathon

rettelse

z1 = (2-i) (4+2i) - (8+i)(6-2i) = 2*4+2*(2i) - i*4-i*(2i) - (8*6-8*(2i) +i*6-i(2i))


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal ikke tænke så meget når du reducere sådan nogle stykker. Bare regn løs. De eneste to ting du skal huske er, at det skal stå på formen z=a+bi til sidst og, at i2=-1.


Svar #4
13. april 2009 af MissHoney (Slettet)

1000 tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.