Matematik

parabel og linje

14. april 2009 af dorskid (Slettet)

En parabel har ligningen y = 0.5x2 – 0.5x – 3 og en ret linie med ligningen y = 1.5x + b
Bestem den værdi af b, hvor parabel og linie har netop ét fælles punkt
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

b = -5


Svar #2
14. april 2009 af dorskid (Slettet)

Hvordan regner du det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis de har et fælles punkt, så må det gælde, at ligningen f(x)=g(x) indeholder en 0-diskriminant, nu har jeg kaldt y for f(x) og det andet y for g(x), det er bedst med to forskellige betegnelser for de to funktioner, så får du ½x2-½x-3=1,5*x+b. Det er bare en 2. gradsligning.


Skriv et svar til: parabel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.