Fysik

Fysik A-niveau

22. november 2004 af llm (Slettet)
Er der virkelig ingen, der kan løse den opgave jeg stillede???

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Det ved jeg ikke. Hvor er den?

Svar #2
22. november 2004 af llm (Slettet)

Man har en stjerne og kender dens densitet, masse og radius. HVordan beregnes tyndeACCElerationen ved overfladen af stjernen???

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

g=G*m/r^2, hvor G=6,6726E-11 N*m^2/kg^2

Svar #4
22. november 2004 af llm (Slettet)

Denne formel var jeg ikke sikker på om kunne bruges, da jeg har prøvet at finde tyng.acc. for solen, hvor jeg havde en facit, men jeg fik ikke det rigtige resultat med denne formel.

Hvis g = G*m/r^2, så har man jo sagt at:
F(tyngde) = m*g = *m/r^2.

Men hvordan kan de sættes lig med hinanden, når F(tyngde) gælder ved jordoverfladen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2004 af Ebbeb (Slettet)

Jeg har svaret på din anden tråd. Det kan dog lige nævnes her at massen af solen kan findes ud fra densiteten. Antag at solen er en kugle med den kendte radius. find volumen af denne og gang med densitet, så har du massen. Så er det bare at sætte ind og et stk. opgave er løst.

Skriv et svar til: Fysik A-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.