Matematik

Geometri og trigonometri

14. april 2009 af sunshine87 (Slettet)

Fra et punkt P på en 200 m høj klippe observeres to skibe på havet. Skibene befinder sig
henholdsvis i positionerne A og B. Vinklen mellem vandret og sigtelinjen fra P til A og
mellem vandret og sigtelinjen fra til B måles til henholdsvis w = 32º og v =24 º.

det er opg. 8 ved Vedhæft


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2009 af jbrix (Slettet)

Har du tegnet en skitse?


Svar #2
14. april 2009 af sunshine87 (Slettet)

nej.. jeg forstår ikke opg.


Svar #3
14. april 2009 af sunshine87 (Slettet)

er der nogen der kan hæjlpe...


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. april 2009 af JackDannyK (Slettet)

Bestem først længden fra P til A. Dette findes vha. sinusrelationerne:

   |PA|=200/sin(w)

(vinkel A har samme størrelse som vinkel w)

Det samme gøres i ved den anden trekant, hvor du så bare finder længden fra P til B. 

Derefter kigger du på trekant ABP, hvor du finder længden fra A til B vha. cosinusrelationerne.

Skriv hvis jeg skal uddybe yderligere.


Svar #5
15. april 2009 af sunshine87 (Slettet)

PA = 362.696 og PB =-220.853 er det rigtige og hvad skal jeg gør nu...


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2009 af JackDannyK (Slettet)

 Du skal regne det i grader og ikke i radianer =)

Men det du gør bagefter, er at du benytter cosinusrelationerne til at bestemme længden fra A til B.

Cosinusrelationen generelt:

a^2 = b^2 + c^2 -2 * b * c * cos(A)

hvor a i vores tilfælde er længden fra A til B, b er længden fra P til A, c er længden fra P til B, og A er vinklen mellem de to sigtelinjer.


Svar #7
15. april 2009 af sunshine87 (Slettet)

(377.416)^(2) + (491.719)^(2) - 2*377.416*491.719*sin(90) = 550540. jeg tror det er forket...


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2009 af JackDannyK (Slettet)

 Med de to sigtelinjer mente jeg linjerne der går fra P til A og fra P til B. Altså vinklen mellem disse to findes ved at trække vinkel v fra vinkel w. Og du skal huske, at du skal regne med cosinus og ikke sinus.


Svar #9
15. april 2009 af sunshine87 (Slettet)

(377.416)^(2) + (491.719)^(2) - 2*377.416*491.719*cos(8) = 438235 er det rigtige


Svar #10
15. april 2009 af sunshine87 (Slettet)

(377.416)^(2) + (491.719)^(2) - 2*377.416*491.719*cos(8º) = 16677.3 eller så er den


Skriv et svar til: Geometri og trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.