Fysik
FY - undvielseshastighed
22. november 2004 af
michael.padowan.dk (Slettet)
En kanon er placeret lodret med munding ved jordoverfladen.
Kanonløbet er 220 m langt.
I bunden af kanonen er der 180.000 kg skydebomuld.
Et projektil skal nå undvielseshastigheden.
Jeg skal finde middelaccelerationen for projektilet i kanonrøret under affyringen. Jeg har prøvet formlen a=G*M/r^2 med både Jordens masse og radius (det gav blot g=9,82N/kg) og med bomuldens masse og kanonløbets længde (det gav et ekstremt lille tal).
Kanonløbet er 220 m langt.
I bunden af kanonen er der 180.000 kg skydebomuld.
Et projektil skal nå undvielseshastigheden.
Jeg skal finde middelaccelerationen for projektilet i kanonrøret under affyringen. Jeg har prøvet formlen a=G*M/r^2 med både Jordens masse og radius (det gav blot g=9,82N/kg) og med bomuldens masse og kanonløbets længde (det gav et ekstremt lille tal).
Svar #1
22. november 2004 af riquelme (Slettet)
Brug formlen v(s)²-v(0)² = 2·a·s, hvor a er middelacc.
Skriv et svar til: FY - undvielseshastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
