Matematik

Funktion og areal.. haster

15. april 2009 af Ofeylingo (Slettet)

Hej folk..

Jeg sidder med en opgave, jeg simpelthen ikke kan gribe an:

En funktion f er givet ved:

                           f(x) = 8*(1/2)^x , x>0

For et hvert positivt tal t afgrænser koordinatsystemets førsteakse og andenakse samt grafen for f og linjen med ligningen x=t en punktmængde, der har et areal. Dette areal betegnes A(t)

Man skal så beregne følgende:

a) A(1)

b) A(t)

c) Bestem c, så A(t) = 7

d) Bestem lim A(t)  t --> uengeligt

Problemet er bare, jeg ik er sikker på hvordan jeg kommer frem til A(t). Skal f(x) differencieres eller hvordan?

Håber nogle kan hjælpe og på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Nej, du skal integrere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

tegn den op, så kan du se det


Svar #3
15. april 2009 af Ofeylingo (Slettet)

okay, og det får jeg til:

                                  x
- 11.54156032·0,5

Er det så min A(t) funktion, hvor jeg skriver t istedet for x'es plads? Kan ik se hvordan x = t komme ind


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2009 af Dynin (Slettet)

#3 du har kun indsat den øverste grænse ... A(t) = ∫0t 8*(½)x dx = ...


Skriv et svar til: Funktion og areal.. haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.