Matematik

fibonaccifølgen

15. april 2009 af richgirl (Slettet)

hej alle

jeg har fået til opgaven at definire fibonaccifølgen, men det er ret underligt at når jeg laver eksp. til det, kan den ikke gå op. så tænkte på at det er mig, som ikke fortår den rigtig. det jeg har skrevet er følgende:

definition:

ved fibonaccifølgen forstås den følge af tal F1, F2, F3.... Fn, hvor F1=F2=1, hvor det for n>1 gælder, at

Fn+1=Fn-1+Fn

hvis jeg nu tager et ex og siger at n=4

F4+1=5=F4-1=3+F4 ⇔   5≠7

som ses herover, giver min resultat forkerte svar!!!!

Nogen gider og forklar, hvad er det jeg laver forkert???er forvirret

og en til opgave hvor jeg skal bestemme er, at hvor mange tal bliver 1000 til, når jeg skal bruge Fibofølgen???

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af Isomorphician

F4+1 = F5 = 5

F4-1 + Fn = F3 + F4 = 2 + 3 = 5


Svar #2
15. april 2009 af richgirl (Slettet)

og en til opgave hvor jeg skal bestemme er, at hvor mange tal bliver 1000 til, når jeg skal bruge Fibofølgen???

er det så at sige n=1000??


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2009 af kieslich (Slettet)

Følgen er 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, ........

Fn kan beregnes med en formel du kan finde her: http://da.wikipedia.org/wiki/Fibonacci-tal


 


Svar #4
15. april 2009 af richgirl (Slettet)

ja jeg har brug denne formel, MEN jeg får det til 0???


Svar #5
15. april 2009 af richgirl (Slettet)

¨det er bare mig som har testen forkert på lommeregner


Skriv et svar til: fibonaccifølgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.