Matematik

find x og y

17. april 2009 af biqqu (Slettet)

Hvordan finder man (x/y) når man kender at de er bestemt ved fx (2x/5-x)=(2/5)


Svar #1
17. april 2009 af biqqu (Slettet)

rettelse: (2x/5-y)=(2/5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2009 af MarkH83 (Slettet)

Umiddelbart står du med én ligning i to ubekendte, så den kan ikke løses matematiskt..


Svar #3
18. april 2009 af biqqu (Slettet)

#2 hm hvad med hvis opgaven hedder: Find x og y, når det oplysete af (x/y)=(3/3) og x+3y=27


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2009 af kieslich (Slettet)

For nem da x = y. Tag istedet y = 2x+1 og x+3y=27.  Du tager så den første og stopper ind i den anden:

x + 3(2x+1) = 27. finder x og derefter, ved hjælp af første ligning, y.


Svar #5
18. april 2009 af biqqu (Slettet)

1) Hvordan kan man vide at x=y

2) hvor har du y=2x+1 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2009 af kieslich (Slettet)

I #3 skrev du (x/y) = (3/3), men så er x =y.    y=2x+1 er bare et lidt sværere eksempel end det du lavede i #2,

Er opgaven som i #3 er x = y og det kan indsættes i den anden ligning: x + 3x = 27 ⇔ x = 27/4 =y


Skriv et svar til: find x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.