Matematik

Integralregning

18. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Hejsa.

Jeg skal finde arealet mellem forskriften f(x) = x^2 + 2x, området er afgrænset af grafen for f, samt x-aksen og linjerne x = 3 og x = 6.

Jeg har forsøgt følgende: ∫(x^2+2x)dx med en højre grænse på 6 og en venstre grænse på 3

Jeg har fået arealet til 9, kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Regn efter på en CAS.


Svar #2
18. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Det ved jeg ikke hvordan man gør?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Nej, dit areal er 10 gange for lidt.


Svar #4
18. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Uha.. kan du vise mig fremgangsmåden?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. april 2009 af Darwin (Slettet)

#4.

F(x) = x3/3 + x2 + k,   k ε R

Dermed er A = F(6) - F(3) = (63/3 + 62 + k) - (33/3 + 32 + k) = (72 + 36) - (9 + 9) = 90.


Svar #6
18. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Hvad kaldes den metode - ved du det? :)


Svar #7
18. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Har faktisk gjort det samme :)

Mit problem er bare hvordan du har fået det der i F(x) - altså dine mellemregninger


Brugbart svar (2)

Svar #8
18. april 2009 af Darwin (Slettet)

#6.

Det kan nemt vises at følgende aksiom er sandt:

hvor F(x) = ∫(f(x)).

 #7.

F kaldes en stamfunktion til f og er det ubestemte integral af f(x). Ved integration af x2 + 2x fås x3/3 + x2 + k.


Svar #9
18. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Jeg har fundet ud af det :) mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. april 2009 af jens11 (Slettet)

hjælp mig skal op på mandag og der er ikke tid ( analyse og fortolkning af de onde aar)


Svar #11
19. april 2009 af julie_girly (Slettet)

Øh?


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.