Matematik

logartime opgaqve

18. april 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl om hvordan man skriver regnestykket til logaritme opgaver op:

log(1000)+log(10) = log(10000) = 4 .. sådan?


Svar #1
18. april 2009 af biqqu (Slettet)

Spøgsmål 2: hvad vil det sige: "inv log(2) ="


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ja

#1 inv log betyder gerne invers log ... dvs funktionen x→10x


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2009 af mathon

log(1000) + log(10) = log(10000) = 4

log(103) + log(101) = log(103*101) = log(104)= 4*log(10) = 4*1 = 4

...........

anvendt er
log(a*b) = log(a) + log(b)     skrevet og anvendt omvendt

log(a) + log(b) = log(a*b), a,b>0
og
log(an) = n*log(a)
 


Svar #4
18. april 2009 af biqqu (Slettet)

#2 og hvordan regner man den så ud?


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. april 2009 af Dynin (Slettet)

#4 inv log (2) = 102 = ...


Svar #6
19. april 2009 af biqqu (Slettet)

#5 nååår hehe. Tak!


Skriv et svar til: logartime opgaqve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.