Fysik

Nytårsraket

18. april 2009 af s-17 (Slettet)

Hej. Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Inden krudtladningen antændes, påvirker raketten kraftmåleren med en kraft på 3,6 N

a) Beregn massen af raketten, inden krudtladningen antændes.

Jeg ved virkelig ikke hvilken formel jeg skal bruge når jeg kun kender kraften.

Der er også en b)

Krudtladningen i den fastspændte raket antændes, og virkningen på kraftmåleren
registreres. På denne måde kan man bestemme den resulterende kraft på
en tilsvarende ikke-fastspændt raket, idet der ses bort fra luftmodstanden.

Grafen på Figur 2 viser den resulterende kraft Fres som funktion af tiden t på
en sådan ikke fastspændt raket, der affyres lodret op i luften. Den del af grafen,
hvor Fres er negativ, er ikke vist på figuren. Efter krudtladningen er brændt
ud, er rakettens masse 0,33 kg.
b) Bestem ved hjælp af grafen på Figur 2 tilvæksten i rakettens impuls, mens
krudtladningen brænder. Bilag 2 kan benyttes ved besvarelsen.
Vurdér den maksimale lodrette hastighed raketten kan opnå.

figur 2 kan ses på

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/Opgaver%20gl%20ordning/2007%207%202.ashx under s.4 af 6


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

a) hvilken kraft er den påvirket af?

b) F=dp/dt, hvor det er dp du skal finde.


Svar #2
18. april 2009 af s-17 (Slettet)

tyngdekraften?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Nemlig. Og så skal du isolere massen i formlen for tyngdekraften.


Svar #4
18. april 2009 af s-17 (Slettet)

Nå ja det var da dumt af mig ikke at se det fra start af. men tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

#4 Nu er du kommet igang :)


Svar #6
18. april 2009 af s-17 (Slettet)

F=dp/dt

Jeg forstår ikke helt hvad det er jeg skal? skal jeg ikke bruge rakettens masse 0,33kg til noget her i b)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

#6 Det er også lidt svært. Du skal beregne tilvæksten i impuls op den størrelse betegnes dp. Dvs. dp=F*dt. Egentlig integrere du på begge sider, dvs. finder arealet under grafen, og det er hvad du skal gøre. Du skal tælle hvor mange tern der er under grafen og gange det med tiden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2009 af jens11 (Slettet)

hjælp mig skal op på mandag der er ike tid ( analyse og fortolkning af de onde aar )


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2009 af jens11 (Slettet)

ikke tid


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Hvorfor spørger du om det herinde?

Karam


Skriv et svar til: Nytårsraket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.