Fysik

varmetransmission

19. april 2009 af Jul2008 (Slettet)

Er der nogen som kan redegøre for 1/(s1/λA+s2/λB) i formlen for varmestrøm

http://peecee.dk/upload/view/165549


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af peter lind

Den formel du skriver er ikke i overensstemmelse med det der står i filen. I filen har du at varmestrømmen gennem en væg er proportional med væggens areal, hvilket man også umiddelbart vil forvente. Desuden er varmestrømmen proportional med temperaturforskellen. Rent umiddelbart vil man forvente at varmestrømmen vokser med temperaturforskellen. At det lige netop er proportional med temperaturforskellen er en eksperimentel erfaring.  Det med ledningsevnen og murtykkelsen skyldes definitionen af varmeledningstallet. Jeg kan ikke se, hvorfor der er 2 murtykkelser og 2 varmeledningstal. Det må hænge på noget du ikke har fået med i beskrivelsen.


Svar #2
19. april 2009 af Jul2008 (Slettet)

det er fordi jeg tidligere spurgte hvad man skulle forvente af varmeledningstallet, når der var to lag (spånplade og flamingo), og dertil fik jeg så den formel i filen af en anden. men kan ikke redegøre for den del af formlen som jeg har nævnt. det må have noget at gøre med isolansen R som jo er R=s/λ


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af peter lind

Hvis du har to lag, må du regne med at der i mellem lagene kommer en mellem temperatur T1, som ligger mellem TA og TB. Ved ligevægt må varmestrømmen gennem de 2 lag være lige store så du får Q=λ1*(TA-T1)/s1 = λ2((T1-TB)/s2. I Q=λ2((T1-TB) kan du isolere T1 og sætte dette ind i den første del. Dette giver en ligning, som kun indeholder de relevante værdier. Isolerer du Q i dette udtryk får du den relevante ligning.


Svar #4
19. april 2009 af Jul2008 (Slettet)

kunne jeg ikke bare sige: Q= (A*ΔT)/Rsamlet

Hvor ΔT er forskellen på inde og ude, og så isolere Rsamlet, og så må det være isolansen for væggen. Som jeg så kan holde op mod:

Rsamlet=(1/λflamingo)+(1/λspånplader)+Rinde+Rude

OVenstående ville jeg formode er den teoretiske værdi for isolansen.

Rinde=0,13 Rude=0,04

eller kan det ikke lade sig gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2009 af peter lind

Det kan du kun gøre, hvis du har en formel for Rsamlet. I formlen nedenfor blander du flere ting sammen så vidt jeg kan se. Den er i hvert fald ikke rigtig. Rsamlet kan du jo direkte aflæse af den formel, du har lagt på nettet.


Skriv et svar til: varmetransmission

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.