Matematik

y=b*a^x

19. april 2009 af baahh (Slettet)

okay så min opg lyder:

I 2003 blev der konstateret 1222 tilfælde af kræft i DK. i de følgende år vokser tallet med 5,5% om året
I hvilket år vil antallet være 2100?!

(formel-y=b*ax = y=1222*1,055x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af Nille90 (Slettet)

Du sætter ligningen lig med de 2100, altså y, solver den på din lommeregner og finder derved x. Da X med stor sandsynlighed er år efter 2003, ligger du x til 2003..


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2009 af mathon

...udpensling af #1
2100 = 1222*1,055x      beregn x, når x er antal år efter 2003


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

du liningsløser den. sætter 2100 ind på y´s plads og isolerer så x.

Fremgangsmåde: 

2100=1222*1,055^x

2100/1222=1,055^x

Log1,72= Log1,055^x (log på begge sider)

Log1,72=X*log(1,055)   log regel: Log(a^x)= x*log(a)

Log(1,72)/Log(1,055)=X

X=10,12 år       


Skriv et svar til: y=b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.