Matematik

hjælp til vilkårlig vinkel

20. april 2009 af madsand123 (Slettet)

Jeg har en trekant ABC i trekanten kender jeg:

B = 15o

a = 235

c = 300

Jeg skal i denne opgave finde b, vil selv mene man skal bruge cosinus relation men kan ikke få det til at gå op :/ håber på nogen der ude kan hjælpe

på forhånd tak

fil vedhæftet

Vedhæftet fil: vilkårlig.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Brug cosinusrelationen:

3002 + 2352 - 2 · 300 · 235 · cos(15º)  =   ???


Svar #2
20. april 2009 af madsand123 (Slettet)

Også det jeg vil bruge men får det til et resultat der er helt hen i vejret :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2009 af mathon

b2 = a2 + c2 - 2*a*c*cos(B)
 

vinkelmålet er Degree
b2 = 2352 + 3002 - 2*235*300*cos(15)

b = [2352 + 3002 - 2*235*300*cos(15)]½
 

...............
tjek dit vinkelmål!


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Hvad får du b til?


Svar #5
20. april 2009 af madsand123 (Slettet)

har lige ændret mit vinkelmål til Degree, og det giver da et bedre resultatat (95,0235) :D håber da det er rigtigt og siger mange tak for hjælpen til dig MATHON :D


Skriv et svar til: hjælp til vilkårlig vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.