Matematik

Afstand mellem punkt og ligning

20. april 2009 af dumsen (Slettet)

Nogle der kan hjælpe mig? Sidder med et problem:(((

find afstanden fra punktet P(-5,1) til linjen m med ligning y= -1/2x + 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af mathon

m: x + 2y - 16 = 0

dist(m,P(-5,1)) = |-5 + 2*1 - 16|/√(1+22)


Svar #2
20. april 2009 af dumsen (Slettet)

ja forstår det ikke helt :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2009 af mathon

omskrivningen af ligningen
eller
dist-udtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2009 af mathon

går det bedre
med

dist(m,P(-5,1)) = |-½*(-5)-1+8|/√((-½)2+(-1)2)


Svar #5
20. april 2009 af dumsen (Slettet)

okey men hvordan får du omskrivningen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2009 af mathon

y = -1/2x + 8                 gang med -2 på begge sider

-2y = x - 16                   læg 2y til på begge sider

0 = x + 2y - 16


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2009 af mathon

m: ax + by + c = 0
P(xo,yo)

afstanden fra punktet P til linjen m
beregnes af

dist(m,P(xo,yo)) = |a*xo + b*yo + c|/√(a2+b2)


Svar #8
20. april 2009 af dumsen (Slettet)

Jo taaak:D Men tror jeg skal øve mig en del på de her emner :S


Skriv et svar til: Afstand mellem punkt og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.