Matematik

Hjælp (ligningssystemet)

22. april 2009 af TheFoolOnTheHill (Slettet)

Ligningssystemet?

Her er opgaven:


-x+3y=6

2x+y=-5


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af peter lind

Gang den første ligning med 2 og adder resultatet ti den anden ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2009 af MarkH83 (Slettet)

Eller isoler en af variablene i den ene, og indsæt den i den anden..

Altså:

-x+3y=6

x=3y-6

Indsæt i den anden

2x+y=-5

2(3y-6)+y=-5

Løs den og få en værdi for y.. Brug så værdien for y i en af ligningerne og få dit x...

Mvh

Mark


Svar #3
22. april 2009 af TheFoolOnTheHill (Slettet)

#2

Thank you very much, Mark!

Mvh

Shelly


Skriv et svar til: Hjælp (ligningssystemet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.