Matematik
Nulpunkter
24. november 2004 af
madshk (Slettet)
f(x)=ax^2+bx+c
Man skal finde en hurtig måde at finde nulpunkterne på. Man kender nulpunktsformlen, og kalder det ene nulpunkt x1 og det andet x2.
vis at x1*x2=a/c
Vis at x1+x2=-b/c
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne her opgave. På forhånd tak :D
Man skal finde en hurtig måde at finde nulpunkterne på. Man kender nulpunktsformlen, og kalder det ene nulpunkt x1 og det andet x2.
vis at x1*x2=a/c
Vis at x1+x2=-b/c
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne her opgave. På forhånd tak :D
Svar #2
24. november 2004 af Epsilon (Slettet)
#1: Jamen du kender vel nulpunktsformlen for et generelt andengradspolynomium - nemlig
x = (-b +/- sqrt(b^2-4ac))/(2a)
forudsat at b^2-4ac > 0. Ellers er der ikke to nulpunkter. Sæt fx
x1 = (-b + sqrt(b^2-4ac))/(2a)
x2 = (-b - sqrt(b^2-4ac))/(2a)
og beregn x1*x2 og x1+x2. Det er straightforward.
//Singularity
x = (-b +/- sqrt(b^2-4ac))/(2a)
forudsat at b^2-4ac > 0. Ellers er der ikke to nulpunkter. Sæt fx
x1 = (-b + sqrt(b^2-4ac))/(2a)
x2 = (-b - sqrt(b^2-4ac))/(2a)
og beregn x1*x2 og x1+x2. Det er straightforward.
//Singularity
Svar #3
24. november 2004 af Epsilon (Slettet)
#1: I øvrigt håber jeg, at du mener, at x1+x2 = -b/a og ikke -b/c, for det er forkert.
//Singularity
//Singularity
Skriv et svar til: Nulpunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
