Matematik

f'(x)

22. april 2009 af biqqu (Slettet)

Hvad viser f'(x) egentlig i den virkelige verden?


Svar #1
22. april 2009 af biqqu (Slettet)

... rettere sagt, hvad siger og fortæller f'(x) os?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2009 af Exupery (Slettet)

Det er væksthastigheden. Hvad det helt præcist betyder afhænger af din opgave/model (model over en udvikling i den virkelige verden, om du vil.)


Svar #3
22. april 2009 af biqqu (Slettet)

Det er denne type opgave, og det jeg har markeret med fed, da jeg tror jeg skal bruge f'(x)

En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne O(x) ved fremstilling af
x varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved:
O(x) = 0,04x^3-0,5x^2+2,35x+7,5 1 < x 15

Ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge kan de producerede varer sælges for
beløbet p(x) , hvor:
p(x) = 8 - 0,4x 1 < x < 15

Fortjenesten F(x) ved produktion af x varer (målt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger
bestemt ved
F(x) = p(x) * x - O(x) , 1 < x < 15 .
Den møntenhed, som O(x), p(x) og F(x) er målt i, er underordnet i denne forbindelse.

a) Bestem en forskrift for F(x) , og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den
produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste
.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2009 af Exupery (Slettet)

Ja, det skal du bruge den til.

F'(x)=0 og vis, at den fundne x-værdi er et maksimum for funktionen.


Svar #5
22. april 2009 af biqqu (Slettet)

#4 Men hvordan kan man vide at man NETOP skal bruge f'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2011 af hojenna (Slettet)

Jeg sidder med den samme opgave, men jeg har problemer med den første del af opgaven - "Bestem en forskrift for f(x)" - er den forskrift ikke bestemt i forvejen? "F(x) = p(x) * x - O(x) , 1 < x < 15" ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2011 af FridaDrud (Slettet)

Jeg sidder også med denne opgave, jeg kunne også godt bruge lidt hjælp


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.