Matematik

voksende/aftagende funktion

22. april 2009 af biqqu (Slettet)

f(x)=-7,2x+34 er aftagende, da a<1 .. er det sådan man gør??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af Isomorphician

a < 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2009 af Styles (Slettet)

hvis a>0, er funktionen voksende ..

hvis a=0 er funktionen konstant ..

hvis a<0 er funktionen aftagende ..


Svar #3
23. april 2009 af biqqu (Slettet)

gælder det for samtlige lineære og eksponentielle funktioner, og potensfunktion selvf?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2009 af mathon

eksponentiel:
f(x) = b*ax , a>0

f '(x) = b*ln(a)*ax = ln(a)*(b*ax) = ln(a)*f(x)

potensiel:
f(x) = b*xa , x>0

f '(x) = b*a*xa-1 = ab*xa-1


Skriv et svar til: voksende/aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.