Matematik
Bestemme skæringspunkter
24. november 2004 af
Arkanoid (Slettet)
Hej
Har fået følgende opg:
Bestem koordinaterne til eventuelle skæringspunkter mellem cirklen C og linien m,
når C: x^2 + y^2 + 4x – 8y = 5 og m: 13x + 7y = 11
Jeg er selv kommet et godt stykke (tror at det er rigtigt) men er gået i stå nu.
Screenshot af udregninger:
ossowicki.com/mat/mat09-5.PNG
Håber at nogle kloge hoveder med sans for brøker kan hjælpe
---
Arkanoid
Har fået følgende opg:
Bestem koordinaterne til eventuelle skæringspunkter mellem cirklen C og linien m,
når C: x^2 + y^2 + 4x – 8y = 5 og m: 13x + 7y = 11
Jeg er selv kommet et godt stykke (tror at det er rigtigt) men er gået i stå nu.
Screenshot af udregninger:
ossowicki.com/mat/mat09-5.PNG
Håber at nogle kloge hoveder med sans for brøker kan hjælpe
---
Arkanoid
Svar #1
24. november 2004 af frodo (Slettet)
det ser fornuftigt ud foreløbigt! Dog skal du også huske den løsning, du får ved at trække diskriminanten fra!
Det du så gør nu, for at finde x-koordinaterne, er at indsætte de funde y værdier i linjens ligning, hvor du allerede har x stående som funktion af y. Indsæt dine TO y'er, og find de tilhørende x'er
Det du så gør nu, for at finde x-koordinaterne, er at indsætte de funde y værdier i linjens ligning, hvor du allerede har x stående som funktion af y. Indsæt dine TO y'er, og find de tilhørende x'er
Svar #2
24. november 2004 af Arkanoid (Slettet)
ok... vidste godt at jeg manglede den anden... men ville ike fortsætte hvis det hele var forkert.
mange tak
mange tak
Skriv et svar til: Bestemme skæringspunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
