Matematik
hjælp til HF-aflevering
24. november 2004 af
jv (Slettet)
Hjælp venligst med opgave 3 i følgende HF-eksamensopgave.
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1997/hf97_aae.pdf
På forhånd tak!
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1997/hf97_aae.pdf
På forhånd tak!
Svar #1
24. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Hej,
Det er ren trigonometri. Vinkel B i trekant ABC er supplementet til 38grader, altså
B(ABC) = (180-38)grader = 142grader
så du kender alle vinkler i ABC og en side: BC. Det nemmeste er at bruge sinusrelationerne til at beregne AB og AC.
På stort set tilsvarende vis kan du løse den sidste del af opgave 3.
//Singularity
Det er ren trigonometri. Vinkel B i trekant ABC er supplementet til 38grader, altså
B(ABC) = (180-38)grader = 142grader
så du kender alle vinkler i ABC og en side: BC. Det nemmeste er at bruge sinusrelationerne til at beregne AB og AC.
På stort set tilsvarende vis kan du løse den sidste del af opgave 3.
//Singularity
Skriv et svar til: hjælp til HF-aflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
