Matematik

procent bilens værdi er aftaget

25. april 2009 af Rikke FF (Slettet)

En bil anskaffes i 1999 for 105.000 kr. og sælges i 2004 for 55.000 kr. Med hvor mange procent er bilens værdi aftaget om året?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2009 af mathon

55.000 = 105.000*(1-r)5 r > 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2009 af mathon

løsningsmetode
næsten som
#8 i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=672694


Svar #3
25. april 2009 af Rikke FF (Slettet)

skal man så sige:

55000/105000 = (1-r)

(55000/105000) - 1 = -r

r = 1 - (55000/105000) = 0,47

r = 0,47 * 100 = 47%

Det passer bare ikke med facit :s facit skal give noget med 12% 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2009 af mathon

p = 100*r%

55.000 = 105.000*(1-r)5

(55.000/105.000) = (1-r)5

(11/21)1/5 = 1-r

0,878688 = 1-r

r = 1-0,878688 = 0,121312

p = 100*0,121312% ≈ 12%


Svar #5
26. april 2009 af Rikke FF (Slettet)

mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2015 af floralis (Slettet)

#4

p = 100*r%

55.000 = 105.000*(1-r)5

(55.000/105.000) = (1-r)5

(11/21)1/5 = 1-r

0,878688 = 1-r

r = 1-0,878688 = 0,121312

p = 100*0,121312% ≈ 12%

hvordan kom du frem til (11/21)^1/5 ?????? :)))))


Skriv et svar til: procent bilens værdi er aftaget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.