Matematik

evt fejl?

26. april 2009 af atm-girl (Slettet)

jeg har en opgave som går ud på at beregne de ukendte stykker i hver af de to mulige trekanter og trekanternes areal.

siden a = 4,387

siden b= 5,866

vinkel B = 23,85 grader

altså jeg har beregnet de ukendte stykker og arealet men så forstår jeg ik hvorfor der står "ihver af de to mulige trekanter" altså jeg kan kun se en, eller tager jeg fejl???


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af peter lind

Du må have brugt sinusrelationen og der gælder at sin(v)=sin(180-v),. Der er altså 2 mulige løsninger.


Svar #2
26. april 2009 af atm-girl (Slettet)

ja d har jeg... men sin(v)=sin(180-v)  forstår jeg ik?? ka du evt. udybe d??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2009 af NejTilSvampe

 se på enhedscirklen. Du har en løsning i første kvadrant og en anden løsning i anden kvadrant.

håber jeres lærer har gennemgået det her for jer ellers bliver det svært at forklare :p


Svar #4
26. april 2009 af atm-girl (Slettet)

hmm.. har hørt om d.. men hvor sidder den anden trekant så???


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2009 af peter lind

Du har ved brug af sinusrelationen fundet en vinkel v, som du harbrugt da du regnede regnet videre. 180-v er også en løsning. Du skal så gentage regningerne men med vinklen erstattet af 180-v.


Skriv et svar til: evt fejl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.