Matematik

Integral regning, hjæææælp

26. april 2009 af mariamusi (Slettet)

Bestem integralet ∫1, 0 (2x/(x^2+1) dx

Hvordan løser man sådan en? jeg er hel blank!


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 brug substitution .... hint: sæt u=x2+1


Svar #2
26. april 2009 af mariamusi (Slettet)

fatter det stadig ikke, det siger mig intet


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du har vel hørt om at løse integraler ved substitution?


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

Med u=x2+1 er du=2xdx og grænserne:øvre=2, nedre=1 således har du

012x/(x2+1)dx=∫01 (1/u)2xdx=∫12 1/u du=...


Svar #5
26. april 2009 af mariamusi (Slettet)

så facit bliver  ∫12 1/x^2 dx  ???


Brugbart svar (2)

Svar #6
26. april 2009 af Dynin (Slettet)

#5 nej ... ∫12 1/u du =[ ln(u) ]12= ...


Svar #7
26. april 2009 af mariamusi (Slettet)

okay, tak


Skriv et svar til: Integral regning, hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.