Matematik

redegørelse for et nulpunkt

25. november 2004 af soren_and (Slettet)
Hey!
Har en funktion, der hedder:
f(x) = x + ln(x) , x element i R+

Hvordan kan jeg gøre rede for, at funktion har netop ét nulpunkt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2004 af Kay (Slettet)

Har du hørt om monotoniforhold/fortegnsbestemmelse?

Svar #2
25. november 2004 af soren_and (Slettet)

Differentieret er funktionen:
f'(x) = 1 + (1/x)

Og det ses da, at når x er element i de positive tal, vil f' altid være positiv. Ergo er f voksende.
Men skal man så ik sige f'(x)=0 for at finde nulpunktet? Det er det, jeg ik ka få til at passe..

1 + (1/x) = 0 <=>
-1 = 1/x <=>
x = -1

Men det ka jo ik passe? :S
Har nok differentieret forkert, eller noget..

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2004 af frodo (Slettet)

f(½)
f(3)>0

og da funktionen er voksende hele tiden, må den krydse x-aksen en gang.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2004 af Kay (Slettet)

Differentieret er funktionen:
f'(x) = 1 + (1/x)

Og det ses da, at når x er element i de positive tal, vil f' altid være positiv. Ergo er f voksende.

RIGTIGT!

Yderligere er f kontinuert.
Hvis du så kan vise, at der findes et x>0 medfører et negativt værdi af f og et x>0 medfører et positiv værdi af f. Så må den ergo krydse x-aksen en gang.

Svar #5
25. november 2004 af soren_and (Slettet)

Okay, så man behøver ik finde selve punktet.. Smart :)
Takker alle sammen!

Skriv et svar til: redegørelse for et nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.