Matematik

Diameter af en trekant ?

26. april 2009 af ChrisDamm (Slettet)

Jeg har fået stillet denne opgave så jeg har lidt problemer med at løse. Håber nogen kan hjælpe.

Anne har lavet et trekantet hul i sin dug. Længden af trekantens sider er henholdsvis

4 cm, 5 cm og 8 cm. Anne ønsker i første omgang at dække hullet i dugen ved hjælp af en cirkelrund lysestage. Beregn den mindste diameter for lysestagen (med 2 decimaler).  

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2009 af NejTilSvampe

 Det gælder for en omskreven cirkel at midtnormalerne i trekanten skærer i cirklens centrum. Måske kan du gøre brug af den oplysning?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

¨Hun skal stille lysestangen i den omskrevne cirkels centrum. Den omskrevne cirkels radius kan findes af formlen 2*R = a/sin(A) =b/sin(B) = c/sin(C).   Så brug cosinusrelationen til at finde en af vinklerne, brug derefter ovenstående formel


Skriv et svar til: Diameter af en trekant ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.