Matematik

HJÆLP! Statistik ???

27. april 2009 af Cumano (Slettet)

Hej jeg har forsøgt at lave disse to opgaver men er ikke sikker på om det er rigtigt håber nogen vil hjælpe.

Opgave 1.

Antal Fejl 0 1 2 3 4 5 6 7
Hyppighed 2 4 2 1 3 6 1 1


a. Angiv observationssættets størrelse
- Jeg lægger hyppighedens data sammen således: 2+4+2+1+3+6+1+1 = 20

b. Angiv typetallet
- Typetallet er = 1, da den går igen 4 gange.

c. Beregn middelværdien
- Middelværdien beregnes således:
((0*2)+(1*4)+(2*2)+(3*1)+(4*3)+(5*6)+(6*1)+(7*1))/8=8,25

d. Beregn standardafvigelsen (spredning)
σ=√varians For at kunne beregne spredningen skal jeg først beregne variansen således:
[2(0-8,25)^2+4(1-8,25)^2+2(2-8,25)^2+1(3-8,25)^2+3(4-8,25)^2+6(5-8,25)^2+1(6-8,25)^2+7(1-8,25)^2]
= 1310,56 ? √1310,56 = 36,2017
e.Beregn frekvensen for hver stavefejlf. ?

f.Beregn den kumelerede frekvens ?

g. Tegn et pindediagram over hyppigheden ?

h. Tegn et trappediagram ?

i. Aflæs nedre kvartil, median og øvre kvartil ?

Opgave 2
 

Interval ]30;40] ]40;50] ]50;60] ]60;70] ]70;80] ]80;90]
Intervalhyppighed 3 7 9 10 7 4

a. Beregn observationssættets størrelse
- Beregnes ved at lægge intervalhyppigheden sammen 3+7+9+10+7+4=40
 

b. Angiv typeintervallet
- Typetallet er 7.

c. Beregn middelværdien
- ((10*3)+(20*7)+(30*9)+(40*10)+(50*7)+(60*4))/6=230,33

d. Beregn intervalfrekvenserne og den kumulerede frekvens
 

x: 30 40 50 60 70 80 90
Antal observationer mindre end x: 0 3 10 19 29 36 40
Frekvensen af observationer under x:?
 

e.Tegn histogram. ?

f.Tegn sumkurve

g.Aflæs nedre kvartil, median og øvre kvartil.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Lidt til opg 1

a) ok

b) 5 er typetal (6 gange)

c) divider med antallet af observationer = 20 (ikke 8).

d) summen skal divideres med 20, før du tager kvrod. ((Før en hel masse gode matematikere gør mig opmærksom på det: Ja, i udlandet og på højere læreanstalter dividere man med 19, men i gymnasiet dividere vi med 20))

e) frekvens = Hyppighed/20

f) 2/20, 2/20 + 4/20, 2/20 + 4/20 + 2/20,  osv.

g) afsæt på x-aksen: 0,1,2,3,4,5,6,7. oven på o afsættes en 2 cm høj pind, over 1 sættes en 4 cm høj pind, osv. 


Skriv et svar til: HJÆLP! Statistik ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.