Matematik

Bestem vinkel A

27. april 2009 af Rikke FF (Slettet)

Jeg er lidt på den med denne opg. da jeg har syntes at jeg har fået flere forskellige bud på hvordan den skal løses, men kan stadig ikke finde ud af den :

I en trekant ABC er |AB| = 11.9, |BC| = 26.4, vinkel C = 23.5°, og vinkel A er stump.
Bestem vinkel A.
 

Håber virkelig nogle vil hjælpe (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af desperate (Slettet)

du kan bruge cosinusrelationen :)


Svar #2
27. april 2009 af Rikke FF (Slettet)

Jeg kan slet ikke finde rundt i det :( Er det den der siger a^2 eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af mathon

sin(A) = a*sin(C)/c

sin(A) = sin(Vo) = sin(180°-Vo) =  26,4*sin(23,5°)/11,9

hvor
løsningen er
A = 180°-Vo                       (Vo er maskinens spidse løsning)


Svar #4
27. april 2009 af Rikke FF (Slettet)

okay, tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Bestem vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.