Matematik

Tangentligning

28. april 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa jeg har regnet denne forkert ud....

Er der nogen der kan sige hvorfor og hvordan den skal regnes??...

f(x) = x^2 - x - 12

Tangentpunkt: (5,f(5)

f(5) = 5^2 -5 -12 = 8

Vi har altså punktet: (5 , 8)

DiffKvote: f´(5) = 2*5 - 5 = 5

Tangent ligning for liniære funktioner: y = a*x+b

                                                                   8 = 5 * 5 + b

                                                                   8 = 25 + b

                                                                   8 - 25 = 25 - 25 + b

                                                                   b = - 17

Tangentligning: y = 5x - 17

Men den skal gi´: y = 9x - 37 !!!

Er der nogen der kan gi´et eksempel på hvordan den skal regnes??

Hilsen StinStin.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af kieslich (Slettet)

f ' (x) = 2x - 1,   f '(5) = 2*5 - 1 = 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2009 af mathon

...som du indsætter
i
y - f(5) = f '(5)*(x-5)


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.