Matematik

STX A-niveau.

28. april 2009 af naunii (Slettet)

Hej allesammen :) Jeg sidder og har problemer med nogle opgaver, som jeg håber jeg kan få hjælp til herinde. Her er linket til opgaverne: http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/081212_opgave_STX083_MAA.ashx

Jeg har svært ved en del af opgaverne.

Opgave 12, når jeg løse f'(x)=0 på lommeregneren, får jeg x til et rigtig mærkeligt tal, og det kan jeg ikke bruge til særlig meget  når jeg kommer til monotoniforhold. Er der en anden måde at løse den på, end lommeregneren? Der er self. vha. håndkraft, men f'(x)=2cosx+1, så det er lidt svært.

Ved opgave 13, får jeg også et meget mærkeligt resultat på min lommeregner, som både indeholder t og l, og det gør at jeg ikke kan løse b'eren.? Jeg aner heller ikke hvordan jeg skal løse opgave 14.

Det var vist det indtil videre.... håber der er nogen der kan hjælpe mig med nogle af dem :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af peter lind

2cos(x)+1=0 <-> cos(x)=-½. Det kan slås op og det giver x=±2π/3+2nπ, hvor n er et helt tal


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2009 af kieslich (Slettet)

opg 12. Husk at stille grafregneren til at regne i radianer.

2*π/3 og 4*π/3  får jeg


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2009 af kieslich (Slettet)

opg 14.   Bredde*længde*højde = 125  ⇔ x*(x+3)*h = 125 isoler h.


Svar #4
29. april 2009 af naunii (Slettet)

tak :)) Hva med opg 16b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2009 af kieslich (Slettet)

Når tredjegradspolynomiet har netop to rødder, må det betyde at et toppunkt ligger på 1.aksen, Toppunkterne finder du ved f '(x) = 0, For de fundne løsninger skal f(x) = 0. Bestem k'erene ud fra den sidste ligning


Svar #6
29. april 2009 af naunii (Slettet)

tak for din hjælp,er glad for der findes sådan nogle flinke mennesker :)) og så er der lige den sidste ting. 16a, skal jeg bestemme hvor mange procent husradonkoncentrationen stiger med når stueradonkoncentrationen stiger med 20%? jeg tænkte på sådan noget med a og r, men det giver ikke rigtig mening?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2009 af kieslich (Slettet)

Der er sikkert en formel i din formelsamling, men den er nok udledt fra formlen (Slut - start)/start*100%

Anvendes formlen fås ( H(S*1,2) - H(s) )/H(s) *100%


Skriv et svar til: STX A-niveau.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.