Matematik

Bestem længden af AB og BD i trekant

29. april 2009 af PainInTheAss (Slettet)

hej,

jeg er blevet stillet den her opgave og håber der er nogen der kan hjælpe:

 Vilkårlig trekant ABD:

Vinkel A = 36 grader
Vinkel D = 25 grader
AD = 5 m

Beregn AB og BD.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af mathon

|AB| = sin(25°)*5/sin(36°+25°)

|BD| = sin(36°)*5/sin(36°+25°)

.......

da sin(180°-(A+D)) = sin(A+D)    supplementvinkler har samme sinus-værdi


Skriv et svar til: Bestem længden af AB og BD i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.