Matematik

P(A)=1-P(CA)

29. april 2009 af Mads00 (Slettet)

SIdder lige og nusser med følgende opgave, og vil dertil gerne bede om lidt hjælp, så fremt en eller anden har mulighed for at hjælpe.

Der kastes 3 symmetriske terninger samtidigt. Beregn sandsynligheden for, at mindst én terning viser en 6´er. Vink: Benyt formlen P(A)=1-P(CA)


Brugbart svar (4)

Svar #1
29. april 2009 af Dynin (Slettet)

A=Hændelsen mindst én terning viser en 6'er ...

komplementærhændelsen CA er således ingen terning viser en 6'er ...

som er lige til at regne :)


Svar #2
29. april 2009 af Mads00 (Slettet)

så der er altså bare 1-(5/6)3 ??


Svar #3
29. april 2009 af Mads00 (Slettet)

hov nej, vent nu lige lidt, hvordan kan det nu være??


Brugbart svar (4)

Svar #4
29. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 ja


Svar #5
29. april 2009 af Mads00 (Slettet)

Jamen hvordan kan det nu være? Tror ikke jeg helt forstår teorien bag :-S

altså den må ikke vise 6 hvorfor jeg har 1/5  for hver terning altså gange 3?

Men længere rækker min hjerne ikke??


Brugbart svar (5)

Svar #6
29. april 2009 af Dynin (Slettet)

#5 For at terningen ikke viser 6 har du muligheden for en 1'er, 2'er, ..., 5'er ... således er P(terningen viser ikke 6)=#gunstige / #mulige=5/6 ikk? ...


Svar #7
29. april 2009 af Mads00 (Slettet)

Det var det der gunstige gøjl jeg var efter! SÅdan! :-D


Skriv et svar til: P(A)=1-P(CA)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.