Fysik

Kernefysik

29. april 2009 af surfact1 (Slettet)

En del af Solens energiproduktion foregår ved den såkaldte CNO-proces. En af kernereaktionerne i denne proces er

15N + 1H -> 12C + 4He

Find atommasserne i en tabel og beregn Q-værdien af denne kernereaktion

Jeg har startet med at se på massen af de enkelte stoffer:
m(15,7 N)=M(15,7 N) - 7* me

m(1,1 H) = M(1,1 H) -1 *me

m(12,6 C)= M(12,6 C) - 6*me

m(4,2 He) = M(4,2 He) - 2* me

Men burde elektronmasserne ikke gå ud med hinanden? Har jeg gjort noget forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan ikke slå dem op på den måde. Du bliver nødt til at slå op i en nuklidtabel, i det denne medregner bindingsenergierne, som er vigtige netop i kernereaktioner.


Svar #2
29. april 2009 af surfact1 (Slettet)

Kan det godt passe at resultatet bliver 4,965 MeV?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det ved jeg ikke - jeg har ikke regnet på det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2009 af MN-P (Slettet)

#0

Jeg forstår ikke helt hvorfor du mener der er noget galt, så vidt jeg kan sehar du 8 Me før og efter processen.

#1


surfact1 er foreløbig igang med 1. spørgsmål og er ikke begyndt at beregne Q endnu


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.