Matematik

Sandsynlighed dreng/pige

30. april 2009 af nesmoht (Slettet)

Hej,

Jeg har et problem med sandsynlighedsregning, jeg er igang med at lave en formel som kan fortælle mig følgende:

Udfaldet er {dreng, pige} sandsynlighed for dreng = 52%, pige = 48%

Det jeg søger et svar på er, hvad er sandsynligheden for at næste barn bliver en pige hvis man i forvejen har to drenge? Hvad er sandsynligheden for at næste barn bliver en pige hvis man i forvejen har fire piger? Osv...

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af Da-ted (Slettet)

 Sandsynlighden er den samme hver gang? Forstår ikke helt hvad ud tænker på. Mener du sandsynligheden for at få 2 drenge og en pige eller sandsynligheden for at få 4 pigeR=


Svar #2
30. april 2009 af nesmoht (Slettet)

Det jeg tænker på er sandsynligheden for det næste barn, når man medtager i sine beregninger hvad man har i forvejen.

Jeg ønsker sandsynligheden for at næste barnet bliver en dreng, hvis man i forvejen har to piger, eller i forvejen har 12 piger - altså en generel formel.

Håber det opklare problemet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2009 af MN-P (Slettet)

Sansynligheden for udfaldet i næste træk (om næste barn bliver dreng eller pige) er uafhængigt af udfaldene i de foregående træk (hvilke børn, uanset antal, man har i forvegen).

Er det du beder om i virkeligheden sansynlighedeb for at få 3, 4,5 ... piger på stribe?


Svar #4
01. maj 2009 af nesmoht (Slettet)

Jamen er udfaldet i næste træk (om næste barn bliver dreng eller pige) helt uafhængigt af udfaldende i foregående træk? Det er muligt at jeg tager fejl, at foregående træk er helt uden betydning.

Hvis jeg er interesseret i at finde sandsynligheden for at få 4 piger på stribe:

0,48*0,48*0,48*0,48=0,05308416*100=5,308416% sandsynligehed for 4 piger på stribe - er det korrekt?


Skriv et svar til: Sandsynlighed dreng/pige

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.