Matematik

b*x^a

30. april 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Diameter: mm:
0,16 - 2,4
0,18-  3,15
0,2 - 3,8
0,22 - 4,3
0,25-  5,3
0,3 - 7,7
0,35 - 10,4
0,4  - 13
0,45 -  16,3
0,5  -20
Ligningen hedder b*x^a

Hvordan beregner jeg a og b (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Brug regression?


Svar #2
30. april 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Når man ikke kan huske regression? (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2009 af l030689 (Slettet)

Regression er en funktion på din lommeregner (mankan også gøre det i hånden, men det er alt andet end let!)


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Ud fra hvad jeg har lært(1.g), kan man ikke gøre det i hånden, da der måske ikke er tale om, at grafen opfører sig fuldkomment lineært :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

#2: hvilken lommeregner har du?


Svar #6
30. april 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

TI-30XB.

Kan den bruges (:

R^2 bliver 0,984, så den ligger da meget tæt på de 1.


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Jo men den er ikke 1 - så helt lineært er grafen ikke :)


Svar #8
30. april 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Nej, men derfor kan jeg da godt beregne a og b, kan jeg ikke?

Puha, det matematik er ikke min stærke side :)


Svar #9
30. april 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Men den er oss potientiel :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

....desuden er det ikke tale om lineær funktion, men potens :)


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Jeg tror ikke, at din lommeregner kan benyttes til regression. Vælg derfor 2 punkter, (X1,Y1) og (X2,Y2), og brug følgende a- og b-formel for at finde a og b:

a = log(Y2) - log(Y1) / log(X2) - log(X1)

b = Y1 / X1a


Svar #12
30. april 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Ja, men hvordan regner jeg så a og b?


Svar #13
30. april 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

okay (:

Tusind tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #14
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

You'r welcome ;)

Et off-topic spørgsmål, men hvorfor har du sådan et "turned around" grin? Er det på fashion? :P


Svar #15
30. april 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Haha. Nej, det er bare mig der er underlig (: Haha. Tænkte på om du måske kan hjælpe mig med noget andet? (:

Kan du løse denne ligning:

log(x-1)-2=0


Brugbart svar (1)

Svar #16
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Hehe, oki doki :)

Nej desværre - jeg har ingen idé :/ Dog kan jeg solve den, haha :D


Svar #17
30. april 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Jeg har ikk mathcad, jeg er for doven til at få fat i det :D Haah. Men hvis den kan lave det i mathcad, kan det så ikk kopieres over i word (:


Brugbart svar (1)

Svar #18
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Hvem dælen er matccad? Ham kender jeg ikke :D


Svar #19
30. april 2009 af AnneChristoffersen (Slettet)

Haha. Troede du snakkede om det :D Haha. Det er et matematikprogram (: Men jeg gider da heller ikke have en "ham" på min computer :D


Brugbart svar (1)

Svar #20
30. april 2009 af Youngmann (Slettet)

Haha, jeg vidste godt at det var et matematikprogram xP Haha, så du er bange for os drenge? - vi gør dig ikke noget. kvinde menneske, haha :D

- x er i hvert fald 101 :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.