Matematik

Gælds- eller opsparings formlen

01. maj 2009 af babe87 (Slettet)

Min opgaver lyder sådan her:

Peter skal låne til en ny bil. En bilforhandler tilbyder Peter et lån med en fast månedlig ydelse på 2.300 kr. i 5 år. Renten er 6 % p.a.


Peter har også mulighed for at få et lån i banken med sikkerhed i sit hus. Dette lån skal tilbagebetales med en fast halvårlig ydelse på 13.950 kr. i 5 år. Renten er 6 % p.a.
 

Er det rigtig at jeg skal bruge gældsformlen?

Hvor manger antal terminer skal der være i tilbudet fra banken, og hvad bliver renten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2009 af mathon

bilforhandler:
G = y/r(1 - 1,005-60) = 2.300/0,005*(1 - 1,005-60)

renten = 60*2300 - G

banken:
renten = 13.950*10 - G


Skriv et svar til: Gælds- eller opsparings formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.