Matematik

haster.

03. maj 2009 af JohannesRytter (Slettet)

Løs ligningssytemet:

-x + 3y = 6
2x + y = -5


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#0 gang den første ligning med 2 og læg de to ligninger sammen, så kan du løse for y. Indsæt derefter y i den ene af de to ligninger og løs for x ... :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Gang den nederste ligning med 2

læg ligningerne sammen

derved får du en ligning, der kun har en ubekendt (y), find denne

Indsæt y i den ene af ligningerne og find derefter x i den fremkomne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2009 af Bombastico (Slettet)

-x = 6 - 3y

-x = 1/2y + 2,5

6 - 3y = 1/2y + 2,5

3,5 = 3,5y

y = 1

-x + 3*1 = 6

-x = 3

x = -3


Svar #4
03. maj 2009 af JohannesRytter (Slettet)

er ikke alt for sikker på den 3 besvarelse, og føler at der er noget jeg ikke forstår i de 2 første .. :)

Men ellers tak for hjælpen


Svar #5
03. maj 2009 af JohannesRytter (Slettet)

har lige brugt solve funktionen til den, og besvarelse 3 er rigtig, mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#5 ... #3 bruger samme princip som #1/#2 ... må du virkelig bruge hjælpemidler til at løse dette?


Svar #7
03. maj 2009 af JohannesRytter (Slettet)

nej, skulle bare være sikker på at det var rigtigt :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#7 okay ;)


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. maj 2009 af mathon

kortere

I:  -x + 3y = 6            multipliceres med 2
II: 2x + y = -5

III: -2x + 6y =12
II:  2x + y = -5           II og III adderes

7y = 7
y = 1, som indsat i II giver

2x + 1 = -5
2x = -6

x = -3
 


Skriv et svar til: haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.