Matematik

Dobbeltlogaritmisk papir

04. maj 2009 af lillyjan (Slettet)

Hej allesammen!

Mit største problem er at tegne grafer i matematik. Jeg har særligt svært ved potens f. og her kommer mit spørgsmål: 

Hvordan skal jeg tegne nedenstående tabel i et dobbeltlogaritmisk papir?

 Opgave 5) I plantager bliver rødgraner plantet meget tæt. I et hæfte om skovdyrkning anbefales
det at foretage udtynding, efterhånden som træerne bliver højere. I nedenstående tabel
ses sammenhængen mellem træhøjden og den anbefalede tæthed.

 

Træhøjde (meter):                            6 7 8 9 10 11 12 13 14
 

Tæthed (antal rødgraner pr. hektar):  4500 3350 2500 2000 1600 1350 1150 950 800

(Det her skal forestilles en tabel!)

Det oplyses, at tætheden som funktion af træhøjden med god tilnærmelse kan beskrives
ved f (x) ! b " xa , hvor f (x) er den anbefalede tæthed, målt i rødgraner pr. hektar, og x er træhøjden, målt
i meter.
 

a) Bestem tallene a og b.
b) Hvilken tæthed skal 15 meter høje rødgraner have ifølge modellen?
c) Bestem den træhøjde, for hvilken der anbefales en tæthed på 3000 rødgraner pr. hektar.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. maj 2009 af mathon

ved potensregression finder du
den potensielle sammenhæng

f(x) = y =  b*xa

hvoraf

log(y) = log(b*xa) = log(b) + log(xa) = log(b) + a*log(x)

log(y) = a*log(x) + log(b)      undertiden skrevet

Y = a*X + B  lineær afbildning                          hvor stort bogstav betyder log til
                                                                 tilsvarende lille bogstav


Svar #2
04. maj 2009 af lillyjan (Slettet)

Hey tak! Men det jeg mente var, hvordan jeg tegner grafen:

Data indtastes i Stats/List Editor på ti89. Eksponentiel regression giver
b 167953
a !2:01705
r 0:999285
r !0:999642

Hvordan finder jeg Stats/List Editor på ti89? plz!


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2009 af mathon

{6,7,8,9,10 ,11,12,13,14}→L1
{4500,3350,2500,2000,1600,1350,1150,950,800}→L2
 

MATH
6:Statistics
3:Regressions→
4:PowerReg L1,L2
MATH
6:Statistics
8:ShowStat



 


Skriv et svar til: Dobbeltlogaritmisk papir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.