Matematik

Statistik

04. maj 2009 af compaqcompaq (Slettet)

En butik modtager et parti varer af 20 enheder. 3 af dem er defekte. der udtages en stikprøve på 5 enheder.

1.3 gør rede for at antallet af defekte enheder i stikprøven følger en hypergeometrisk fordeling og bestem fordelingens parametere?

Har indtil nu bare skrevet:
 

Udfra en population på N= 20 har vi en tilfældig stikprøve på n=5 hvoraf r=3 har en speciel egenskab, altså at de er defekte. Dette gør at de defekte enheder kan følge en hypergeometrisk fordeling.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#0 det er lidt bedre at skrive

Udfra en population på N= 20 hvor r=3 har en speciel egenskab (de defekte) tages en tilfældig stikprøve (uden tilbagelægning) på n=5. Fordelingen af de defekte kugle i denne stikprøve er hypergeometrisk fordelt med ...


Svar #2
04. maj 2009 af compaqcompaq (Slettet)

fordelt med..... ?

Jeg er lidt i tvivl om hvad man så skal skrive her? fordelingens parametre? Men er det ikke n= 20 r= 3 og n = 5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#2 jo ... du skal skrive fordelingens parametre :)


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.