Matematik

Rod regning HJÆLP!

04. maj 2009 af c0hzei (Slettet)

Er der nogen genier som kan hjælpe??

opgaven lyder:  bestem a, så -3 er rod i p(x) = x3 + x2 +x +a


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis -3 skal være en rod, skal p(-3) = 0.


Svar #2
04. maj 2009 af c0hzei (Slettet)

okay, kan du uddybe lidt ? noget som kan sætte mig igang ? er helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det burde være nok til at sætte dig igang. =) Hvad betyder notationen p(-3) = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2009 af mathon

der er ikke meget at uddybe:
#1 er definitionen på en polynomiumsrod

når β er rod ⇔ p(β) = 0 pr definition


Svar #5
04. maj 2009 af c0hzei (Slettet)

Min lærer er lidt af en tard... hun har ikke forklaret det med rodregning endnu ..  men hvis det er en polynomiumsrod. er det så en andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2009 af mathon

p(-3) = (-3)3 + (-3)2 + (-3) + a = 0


Svar #7
04. maj 2009 af c0hzei (Slettet)

Okay tak :D, hvordan isoloer jeg a ? er a bare summen af x'erne?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

se på #6
 (-3)3 + (-3)2 + (-3) + a = 0 Udregn  alt det med tal. Pas på med fortegnene


Skriv et svar til: Rod regning HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.