Matematik
Differentialligninger
28. november 2004 af
Gloom (Slettet)
Hey.
Nogen der kan hjælpe med følgende opgave vedr. differentialligninger?
Indholdet af CO2 i atmosfæren bliver undersøgt grundigt, fordi dette indhold hævdes at have væsentlig indflydelse på jordens klima. I 1984 var CO2-indholdet i atmosfæren 720 Gt (1 Gt= 10^9 tons). I en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens CO2-indhold antages det, at
dQ/dt = -3+5*1,02^t , t>0 (eller t=0)
hvor Q angiver atmosfærens CO2-indhold målt i Gt, som funktion af tiden t, målt i år efter 1984.
Bestem væksthastigheden for CO2-indholdet i atmosfæren til tiden t=0 og til tiden t=80.
Hvor mange procent vil CO2-indholdet i atmosfæren ifølge modellen foøges med fra 1984 til 2064?
Håber du kan hjælpe.
Nogen der kan hjælpe med følgende opgave vedr. differentialligninger?
Indholdet af CO2 i atmosfæren bliver undersøgt grundigt, fordi dette indhold hævdes at have væsentlig indflydelse på jordens klima. I 1984 var CO2-indholdet i atmosfæren 720 Gt (1 Gt= 10^9 tons). I en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens CO2-indhold antages det, at
dQ/dt = -3+5*1,02^t , t>0 (eller t=0)
hvor Q angiver atmosfærens CO2-indhold målt i Gt, som funktion af tiden t, målt i år efter 1984.
Bestem væksthastigheden for CO2-indholdet i atmosfæren til tiden t=0 og til tiden t=80.
Hvor mange procent vil CO2-indholdet i atmosfæren ifølge modellen foøges med fra 1984 til 2064?
Håber du kan hjælpe.
Svar #1
28. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Her er et par hints:
1) Væksthastigheden: dQ/dt.
Den information ligger direkte i differentialligningen.
2) Separer variable og integrer dig frem til et udtryk for CO2-indholdet Q (Gt) som funktion af tiden t (år) efter 1984.
Hvordan kan man nu beregne den procentuelle stigning i CO2-indholdet ifølge modellen?
//Singularity
1) Væksthastigheden: dQ/dt.
Den information ligger direkte i differentialligningen.
2) Separer variable og integrer dig frem til et udtryk for CO2-indholdet Q (Gt) som funktion af tiden t (år) efter 1984.
Hvordan kan man nu beregne den procentuelle stigning i CO2-indholdet ifølge modellen?
//Singularity
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
