Matematik
funktionsopgave
I en prognose for udviklingen i antallet af elever i de almene gymnasier og hf benyttes modellen
f(x) = 89 000 / (1+0,263*e^-0,211*x))
Bestem væksthastigheden for antallet af elever i 2010.
SVAR: I år 2010 stiger antallet af elever med 1443. (MEN ER 1443, PROCENT???)
Svar #1
07. maj 2009 af Novocaine (Slettet)
Du har ikke angivet hvad x er. Men væksthastigheden er f'(x) og afhængig af hvad x er, skal du sætte noget ind der svarer til 2010 på x's plads, efter du har differentieret f(x).
Svar #2
08. maj 2009 af mathon
f '(x) = -89 000/(1+0,263*e-0,211x)2 *(1+0,263*e-0,211x)' =
-89 000/(1+0,263*e-0,211x)2 *(0,263*(-0,211)*e-0,211x)
4938,877*e-0,211x/(1+0,263*e-0,211x)2
Svar #3
08. maj 2009 af biqqu (Slettet)
#1 det er opgave 8 http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/070814_opgave_HFE_072_matB.ashx
Skriv et svar til: funktionsopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
