Matematik

Væksthastighed

08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

I en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens kuldioxid-indhold Q (målt i mia. tons) antages det, at væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er givet ved

dx/dt = -3 + 5 * 1,02^t, hvor t er målt i år efter 1984

Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984

Jeg kan huske, at når man skal finde væksthastigheden starter man med at differentiere funktionen, men i dette tilfælde skal jeg sætte t=0.. Hvorfor skla man ikke differentere den først?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

dx/dt er væksthastigheden. dvs. du finder hastigheden i1984 ved at sætte t =0. 

den fundne hastighed ganger du med tre og finder herefter den tilsvarende t værdi  


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Den er jo allerede differentieret. dx/dt = x'(t)


Svar #3
08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Ahhh.. that's why! 1000 tak


Skriv et svar til: Væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.