Matematik

bestemmelse af værdier for b

08. maj 2009 af gammelfar22 (Slettet)

hey er løbet ind i et mindre forståelsesproblem

"bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion." f(x) = x^3+b*x^2+3*x+4 

jeg differ da f´(x) udtaler sig om hældningen af min graf for funktionen f . 

f´(x) = 3x^2+2bx+3 

okey f´(x) ≥ 0 hvis funktionen skal være voksende. men at løse den ulighed får jeg ikke meget ud af

hvad hulen ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Hvorfor ikke?

d<0


Svar #2
08. maj 2009 af gammelfar22 (Slettet)

forstår sku ikke helt. prøv at argumentere engang :)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Bemærk at f '(0) = 3. Så nu skal vi bare sikre os at f '(x) ikke bliver negativ, det gør den ikke hvis den ikke skærer x-aksen, det vil sige hvis den ikke har nogen rødder. Den har ikke nogen rødder hvis diskriminanten d <  0.  Så find diskriminanten for 3*x2 + 2*b*x + 3 og find de b som gør at d er mindre end nul.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af KiehnMagic (Slettet)

hvorfor må den ikke være mindre end 0? det betyder vel ikke at den er voksende, når det er en parabel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Når f er voksende er f '(x)≥0. Det betyder at ligningen f '(x)=0 har nul eller en løsning og så er d≤0.


Skriv et svar til: bestemmelse af værdier for b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.